Dan Larsson – Silver och jag

17apr19:0021:00Dan Larsson – Silver och jagAnnorlunda konsert på Delihallen

Detaljer

1956 belönades Juan Ramón Jiménez med Nobelpriset i litteratur för sin ömsinta berättelse om den älskade åsnan Silver. Klarinettisten Dan Larsson presenterar nu sin unika och nyskapande version av Silver och jag! Han läser med inlevelse de sju korta kapitlen som för historien framåt och låter efter varje kapitel klarinettens toner ta vid. Berättaren, klarinetten, historiens jag-person och musiken – allt går i och ur vartannat och skapar en tät och gripande föreställning i ord och ton. Silvers öde lämnar ingen oberörd.

Dan Larsson har en Master of Fine Arts in Music från Musikhögskolan i Malmö, utbildad på musikerlinjen med en pedagogisk fördjupning. Dan anställdes 1993 av Östgötamusiken i Linköping, dels som soloklarinettist och konsertmästare i Östgöta Blåsarsymfoniker dels som klarinettist i Crusellkvintetten. Förutom offentliga konserter på större scener bestod en stor del av tjänsten av framträdanden i skolor/förskolor och på särskilda  boenden för äldre med musikprogram som också innehåller tydliga inslag av berättande och skådespeleri. Våren 2021 valde Dan att lämna Östgötamusiken för att på heltid kunna satsa på egna projekt som han brinner för. Vid sidan om sin tjänst på Östgötamusiken har Dan ofta anlitats som kammarmusiker och som solist med orkestrar och körer. 

Delihallen serverar paella med räkor och kyckling från kl 18.00. Dryck beställes separat på Delihallen.
Pris: 375 kr/medlem, 425 kr/icke medlem

Tid

17/04/2024 19:00 - 21:00(GMT+02:00)

Plats

Delihallen

Hästtorget 3

Other Events

Get Directions

Organisatör

Laholms Konsertförening

Laholms Konsertförening är en ideell förening som bildades sommaren 2016. Vi är i huvudsak inriktade på kammarmusik men inslag av jazz, folkmusik, visa och kommer också med på konsertprogrammet. Vi arrangerar konserter i samarbete och med stöd av Musik Hallandia (Region Halland) och Laholms kommun.

Learn More

Vädret i Laholm

Vad är du nyfiken på?

Arkiv

Vi samarbetar med

Våra sponsorer

Utgivning och distribution 2022

Vecka 11 (fredag, lördag, söndag)

Vecka 24 (fredag, lördag, söndag)

Vecka 46 (fredag, lördag, söndag)

Vid utebliven tidning…

Kontakta kvalitetsansvarig:
tfn 035-13 37 20
sdr722@sdr.se

Vill du tipsa Magasin Laholm?

Skicka e-post till tipset@magasinlaholm.se