Maxwell Quartet

08nov19:0021:00Maxwell QuartetSverigepremiär!

Detaljer

Sverigepremiär!

Maxwellkvartetten består av fyra nära vänner som under uppväxten spelade folkmusik och klassisk musik tillsammans i ungdomsorkestrar och musikskolor runt om i Skottland. Officiellt startade gruppen 2010 på Royal Conservatoire of Scotland. Snart blev de utsedda till Residency Artists for Enterprise Music Scotland 2011-2013 vilket ledde till omfattande konsertturnéer.

Som vinnare av förstapriset och publikpriset vid Trondheim International Chamber Music Competition 2017 och hyllade som ”briljant fräcka, överraskande och upphetsande” av The Scottish Herald, är Maxwellkvartetten nu ansedda som en av Storbritanniens mest spännande unga stråkkvartetter. De har starka rötter i folkmusiken och är hängivna arbetet att bredda stråkkvartettrepertoaren. 

Kvartetten framträder regelbundet i Europa och gjorde 2019 turnédebut i USA där omdömet från New York Times recensent löd ”uttrycksfulla artister som i sina program sammanför karisma och äventyrlighet”. Under turnén avverkades en rad utsålda konserter i New York, Florida, California och Washington vilket ledde till att kvartetten året därpå engagerades för en än mer omfattande USA-turné.

Medverkande: Colin Scoble violin, George Smith, violin, Elliot Perks, viola, Duncan Strachan, cello

Tid

(Onsdag) 19:00 - 21:00

Plats

Laholms Teater

Hästtorget 3, Laholm

Organisatör

Vädret i Laholm

Vad är du nyfiken på?

Arkiv

Vi samarbetar med

Utgivning och distribution 2022

Vecka 11 (fredag, lördag, söndag)

Vecka 24 (fredag, lördag, söndag)

Vecka 46 (fredag, lördag, söndag)

Vid utebliven tidning…

Kontakta kvalitetsansvarig:
tfn 035-13 37 20
sdr722@sdr.se

Vill du tipsa Magasin Laholm?

Skicka e-post till tipset@magasinlaholm.se