Det händer mycket på Strandhotellet i sommar, nu finns det även aktiviteter på menyn! Under våren har man installerat shuffleboards, biljard och andra spel inne i festsalen men den största nyheten möter oss redan i trädgården, en sprillans ny äventyrsgolfbana!

Förändringarnas vindar drar in över norra Mellbystrand. Strandhotellet storsatsar på att erbjuda aktiviteter för hela familjen.

Direkt vid grindstolparna välkomnar en stenlagd gång som gör det lättare för alla att ta sig fram, oavsett om det är på hjul eller höga klackar. Till vänster finns en storslagen äventyrsgolfbana med 12 hål. Utformningen av banorna lämnar inget att önska. Som utsmyckning har man skapat miniatyrer av det som bäst symboliserar Laholm och Mellbystrand. Här möter oss tre glada laxar på en bana, Laholms kyrka på en annan, surfbrädor, fontäner, självklart Strandhotellet med sin bastu och det finns till och med en bana med Mellbystrandsbryggan, trots att den riktiga inte är byggd ännu!

Stora banor i miniatyr

Uppfinningsrikedomen har varit både stor och träffande. Det är företaget City Golf Europe, anläggare av äventyrsgolfbanor i hela Europa, som stått för uppförandet. Alla banor har mattor i olika färg för att symbolisera greener och bunkrar, de är uppbyggda för att likna naturen och riktiga stora golfbanor men med skillnaden att det är puttavstånd till alla hål.

Banorna har olika vägar, man kan välja en lättare eller svårare sträckning, beroende på ålder, dagsform och önskad utmaning.

– Det är byggt för att passa alla, berättar Viktor Troedsson, som tillsammans med Markus Randevik driver Strandhotellet. Man spelar med klubbor och bollar som lånas på plats, på samma sätt som vanlig bangolf.

– Det tar ungefär 30-40 minuter att spela hela banan, berättar han. Vi har byggt med lite humor, det ska vara kul men det får inte bli larvigt. 

Det finns belysning så att man kan spela en bit in på kvällen och hösten eller så länge man vill. Med äventyrsgolfen förlängs säsongen och det är tänkt att det ska hända saker från påsk till slutet av oktober. Det finns till exempel idéer om allsång, karaokekvällar och pubquiz.

Plats för fler och mer

Uteserveringen har gott om sittplatser och fler blir det när gräsmattan får små cafébord.

– Till Strandhotellet kan man komma och spela äventyrsgolf eller något annat spel, ta en öl eller en drink och sitta ner en stund med vännerna, säger Viktor. Och kanske avsluta med middag eller något lättare från menyn, som förresten byts lite oftare numera. Gästerna kan komma redan på dagen, äta en pizza, ceasarsallad eller varför inte en god glass eller drink.

Inne i festsalen finns de nya spelen. Längs väggen med de vackra spröjsade fönstren står två shuffleboards. Spelet består av ett långt bord med speciell sand på. Man spelar i två lag och varje lag har fyra stenar, blå eller röda, som ska stötas till poängområdet i andra änden av bordet. Stenarna glider lätt på sanden och det gäller att ta i lagom för att inte hamna i rännan som omger spelet, dock är det tillåtet att stöta bort motståndarens stenar. 

I salen finns bord för middagsgäster och längst in finns biljard och fotbollsspel. Där finns även ett spel med beanbags och på en vägg lockar ett par darttavlor till spel.

I restaurangen med de fina takmålningarna serveras à la carte och stenugnsbakade pizzor. Den som är sugen på en drink har många att välja bland, vad sägs om Rhubarb Clover Club eller kanske en Mai Tai?

I Strandhotellets vackra miljö möts människor, äventyr, god mat och vackra drinkar. Här är det lätt att trivas.

Foto: Ulrika Träff

Publicerad i Magasin Laholm sommar 2021

Vill du läsa Historien om Strandhotellet och hur Mellbystrand blev badort så gör du det här.