Anna föddes 1897 hos föräldrarna Pilla och Sven Aron som hade ett litet lantbruk strax utanför Laholm. Hon visade tidigt intresse och fallenhet för sömnad och fick möjlighet att studera på Märthaskolan i Stockholm, i början av 1920. Märthaskolan var ett modehus och yrkesskola för blivande skräddare och sömmerskor med inriktning på högklassigt dammode. Anna kompletterade sedan sin utbildning i Köpenhamn där hon lärde sig tillskärning. 

Karriären fortsatte som tillskärare och sömmerska i Stockholm men där drabbades hon av polio och blev förlamad i båda benen och fick tillbringa återstoden av sin korta levnad i rullstol. Anna återvände till Laholm där föräldrarna, för att understödja sin älskade dotter, avvecklade lantgården och byggde ett hus där Anna kunde fortsätta arbeta med sömnad. Huset står fortfarande kvar vid Månstorpsvägen.

Ryktet spred sig snabbt och brett om den duktiga sömmerskan i Nyby.

Med sin kvalificerade utbildning och stora kunnande och med föräldrarnas uppmuntran och stöd från fostersystern Linnea (g Nilsson) vågade Anna börja bygga upp Nyby Damskrädderi. Verksamheten drev Anna i det stora huset som blev både bostad och skrädderi och hon hade som mest tio anställda sömmerskor. Man sydde bland annat kappor, dräkter, bröllopsklänningar och studentklänningar och det var inte ovanligt att välbesuttna kunder beställde ett stort antal plagg samtidigt hos sömmerskan som uppfattades som en djärv och kunnig modeskapare. Skrädderiet sydde också ofta kreationerna till Lagaholmsspelen.

Nyby Damskrädderi avvecklades när Anna gick bort 1948 i sviterna av sin polio, bara 51 år gammal. Huset och alla inventarier såldes genom offentlig auktion bara en månad efter Annas död. Anna kan nog sägas vara vår första entreprenör inom damskrädderi. Hon var duktig på mode och design men också oerhört noggrann och en krävande arbetsgivare.

2020 gjordes en utställning på Rådhuset om kvinnliga entreprenörer i Laholm från förr och nu. Utställning var ett samarbete mellan Föreningen Gamla Laholm, MacMedia, SFI-utbildningen vid Campus Laholm och Winnet Laholm. Texterna sammanställdes av Nils Danred och elever från SFI bidrog genom intervjuer och textunderlag.