En enkel dessert som man snabbt gör och sedan står klar i kylen! En italiensk dessert, pannacotta, som betyder kokt grädde! Receptet är för 6-7 personer men går bra att halvera, om man bara vill ha till 2-3 personer.

Recept: 2 gelatinblad (finns vegetariska alternativ), 3 dl vispgrädde, 1/2 dl socker, 2 dl vaniljyoughurt (ej lättvarianten).

Gör så här: blötlägg gelatinbladen i lite kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde med sockret, krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den heta grädden. Rör noga så att gelatinet löser sig.
Blanda i youghurten, häll upp i små glas eller skålar och ställ i kylskåpet att stelna. Räkna med att det tar tid, bortåt 5 timmar.

Så det gör man med fördel på förmiddagen och sedan är det klart till middagen på kvällen. Jag toppar mina med körsbärskompott, men här kan man lägga på vad man själv gillar. Färska bär i säsong, jordgubbskompott, apelsinklyftor med hackad mandel, stekta äpplen med lite kanel… ja ni förstår!

Lycka till!