En lättlagad kladdkaka som man bara rör ihop. Enkelt och gott!

Recept: 

2 dl pinjenötter och skållad, skalad sötmandel. Hackas grovt.

200 g smör

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

3 msk starkt kaffe

3 ägg

3 dl vetemjöl

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull. Ta av den från spisen och rör ner strösocker, kakao, vaniljsocker och kaffe.

Rör ner ett ägg i taget i den avsvalnade smeten och sist mjölet blandat med pinje­nötterna och mandeln.

Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kallna. 

Serveras med lite vispad grädde.

Publicerat i Magasin Laholm våren 2022

Här hittar du ett annat recept på en kaka som också passar till kaffet: Fudge brownies med flingsalt

Här går att läsa hela kaffereportaget som det här receptet publicerades ihop med: Kaffe är mer än dricka till kakan – det är ett hantverk!