Ingredienser fudge:
150 g mörk choklad,
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här, fudge:
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och slå över chokladen, rör tills allt smält och blivit en slät tryffel. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur.
Ingredienser brownie:
150 g smör
2 3/4 dl socker
1 1/2 dl kakaopulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
2 ägg
1 dl vetemjöl
flingsalt
Brownie:
Sätt ugnen på 160 grader.
Sätt fast ett bakplåtspapper i en springform och smörj kanterna.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker, blanda allt.
Vispa försiktigt ner ett ägg i taget när chokladsmeten svalnat lite. Blanda och rör till en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
Ta kakan ur formen och vänd den upp och ner (bara att vända på pappret).
Bred tryffeln ovanpå och strö på flingsalt.
Låt stå lite svalt så tryffeln stelnar. Skär i bitar och njut till en god kopp kaffe!
Receptet är publicerat i Magasin Laholm våren 2022
Här hittar du ett till recept på en kaka som passar till kaffet: Espressokaka
Här går att läsa hela kaffereportaget som det här receptet publicerades ihop med: Kaffe är mer än dricka till kakan – det är ett hantverk!