Här bjuder vi på ett superrecept på julgodis.

Ett recept jag har haft jättelänge, fått det av min amerikanska släkt i Chicago.

Lätta att göra och passar extra bra till en kopp kaffe efter all julmat.

Känns lite ”nyttiga” med cornflakes i, så man får ta två bitar!

Gör så här!

Rör ihop och värm försiktigt i en gryta: 1 burk jordnötssmör (creamy ska det stå på burken), 1 dl cocosflingor, 1 dl socker och 2 dl ljus sirap.

När det blandats tillsätt 1 tsk vaniljsocker och 8 dl Kellogs K-special flingor.

Rör runt så flingorna täcks av choklad, bred sedan ut det hela på ett bakplåtspapper ca 1 cm tjockt. Låt svalna!

Smält 1 paket ljus blockchoklad och bred det tunt över kakan när den svalnat. 

Strössla över lite flingsalt! Skär i bitar!

Perfekt julklapp eller present, eller bara för dig själv.

God jul!

Ingredienser

1 burk jordnötssmör (creamy)

1 dl cocosflingor

1 dl socker

2 dl ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

8 dl Kellogs K-special

1 paket ljus blockchoklad

flingsalt