På vägen till Våxtorp vid Ränneslöv, står det just nu en  grön flagga vid vägen: sparris står det på den! Där svänger man av och kommer till en liten bod med grön sparris. Finns både ”tjock” sparris och salladssparris, som är så tunn och fin att man kan äta den rå! Så här får ni ett recept som kan varieras efter vad man gillar!

Jag kokade 1 bunt salladssparris i ca 3 minuter. 

Pocherade 3 ägg (vet ni hur man gör?). Eller koka dem så de blir löskokta.

Hackade hasselnötter som rostades i ugnen, och blandade en dilldressing (som en gravlaxsås fast med rörsocker).

Sparrisen på ett fat, äggen på, såsen ringlas över och toppad med hasselnötter! 

Ett gott bröd till är inte helt fel!

Här finns det plats för egna idéer: gillar inte sparris, tag sparrisbroccoli som finns nu. Lägg på ägg i någon variant, ringla över en god dressing och toppa med hasselnötter, solroskärnor eller rostade pumpafrön. Det blir gott, nästan hur man än gör!

Lycka till!