Liv Jagrell kommer från Laholm och har tidigare spelat i ett band som hette Sister Sin. Numera är hon Liv Sin och det är hennes egna musikprojekt. I fredags förra veckan släppte hon en ny skiva, som jag skulle vilja tipsa om.

Liv Jagrells senaste skiva heter Kaliyuga

Liv Jagrell kommer från Laholm och är en rocksångerska som är känd i stora delar av världen. Magasin Laholm kommer längre fram att träffa sångerskan för en intervju, men i väntan på den tänkte vi prata om hennes senaste skiva. Den heter Kaliyuga och titeln kommer från hinduismen som menar att det är den tid vi lever i nu, som också anses som den sämsta av fyra världsåldrar.

Liv Jagrell representerar heavy metal-genren och hennes senaste skiva inleds med låten The Process, som är en tung och melodiös heavy metal-låt som domineras av Livs häftiga rockröst och Per Bjelovuks tunga trumsound. Överlag är skivan en tung, men också melodiös skiva, med många kontraster där Liv Jagrell blandar growl med traditionell rocksång

Låt nummer två på skivan heter Antihero och är en häftig låt som varierar i tempo och skapar kontraster. Efter det kommer King of fools och är en av skivans bästa låtar, enligt mig. Framförallt gillar jag temposkiftet mellan vers och refräng. Forget my name inleder med lite mystik som ackompanjeras av ett piano. Framförallt slås jag av rytmen och kören, som sjunger left, right, i låten.

Plattan fortsätter med Karma innan I am the storm. Den senare låten släpptes först som en egen låt och är en bra hårdrockslåt som också varierar i tempo och skapar kontraster. Enligt mig är detta en av skivans bästa låtar och det är just kontrasterna som skapar en skön känsla i den.

Virus, D.E.R, The Swarm och Horizon in black avslutar skivan från laholmaren Liv Jagrell och gillar man heavy metal kan jag rekommendera denna skiva, som kom ut den 27 januari i år.