Den tionde midsommarrocken på Mellby Horsepower är avklarad. Dammet har lagt sig. Röken har skingrat sig. Pierre Hansson och Jimmy Grym, som är två av eldsjälarna i Mellbystrands Livescen, sitter i Jimmys framkörda limousin och konstaterar att årets upplaga blev precis så lyckat som de hoppats. Bredvid i limmon sitter Bonafides frontman Pontus Snibb och trummisen Niklas Mattsson.. Samtliga konstaterar att det var bra tryck på publiken och att bandet gjort bra ifrån sig. Bonafide spelade som band nummer tre under kvällen och de berättade att de kommer att släppa nytt material i juli och enligt personer nära bandet ska det nya materialet vara extremt bra så håll utkik efter bandets nästa skivsläpp.

Kvällen inleddes klockan 17.00 och då stod Going to hell in a Chevy på scen och efter det var det dags för Hazzy Dizzy att spela. Det senare bandet spelar covers på AC/DC och de höjde musiktemperaturen en del. De öppnade kaxigt med Thunderstruck, som är en av bandets största låtar genom tiderna och efter det levererades den ena AC/DC-hiten efter den andra och efter det var såväl Bonafide som publiken redo.

Kvällens ”headline” svarade Corroded för och vilken show de bjöd på. Per Soläng satt bakom trummorna och är onekligen en skön profil i bandet. Basisten Bjarne Elvsgård äntrade scenen med en cigarett i munnen och utstrålade precis den rockiga kaxighet man vill ha när ett heavy metal-band kliver upp. Sångaren Jens Westin står tryggt och ger järnet som frontman och hela Corrodeds spelning vibrerade av energi.

Corrodes basist, Bjarne Elvsgård i sann rockattityd

Johan Almby, som är en av personerna bakom Mellbystrand Livescen vandrade fram och tillbaka runt scenen och försäkrade sig om att alla besökare hade det bra och genom att titta ut över scenområdet så gick det sannerligen ingen nöd på någon. Grillen gick varm och kön till ölen ringlade lång.

Corroded var sista bandet för kvällen och levererade en show med rök och rock n roll

Efter konserten satt Corrodeds sångare och gitarrist Jens Westin bakom scen och pustade ut. Han konstaterade att spelningen blev hur bra som helst och att publiken verkligen var med på noterna. Han reser sig och går vidare och konstaterar också att det ska bli skönt att dra sig tillbaka till Laholms stadshotell, där bandet från Medelpad var inkvarterade.

Mellbystrands Livescen laddar nu om och redan om knappt 14 dagar, den 8 juli, kommer Made In Iron till Mellby Horsepower. Det bandet är ett tributeband till Iron Maiden så det lär bli bra tryck även nästa gång det är rockkonsert i kommunen.