Den 5 augusti är det dags för ett nytt rockevent på Mellby Horsepower. Tre band står på scen och två av dem har en tydlig koppling till Laholm.

Thundermother från Växjö är kanske det mest omtalade bandet och de kommer från Växjö. Filippa Nässil är frontperson och har nyligen bytt ut hela bandet och numera är det Linnea Vikström som sjunger, medan Dregens sambo Majsan Lindberg som spelar bas och på trummor har de Joan Massing. Thundermother spelar en melodiös hårdrock som är energifylld och lätt att ta till sig. För inte så länge sedan turnerade bandet i USA där de bland annat värmde upp för Whitesnake och Scorpions, så det är onekligen ett världskänt band som kommer till kommunen.

Filippa Nässil i Thundermother

Även Liv Jagrell kommer till Mellby den 5 augusti. Jagrell kommer ursprungligen från Laholm, men bor numera i Stockholm. Hon sjöng och frontade under cirka tio år i bandet Sister Sin, men när det bandet splittrades valde hon att gå vidare på egen hand. Hennes nya band heter Liv Sin och släppte för inte så länge sedan ett nytt album som heter KaliYuga. Hennes musik betecknas ibland med epitetet ”The Gothenburg sound”, vilket hänvisar till band som In Flames och At The Gates. Hur som helst så står Liv Sin för en modern typ av heavy metal och hon är onekligen en oerhört färgstark sångerska med såväl en klar stämma som en growl i sitt register.

Liv Sin kommer till Mellby Horsepower

Det bandet som kommer att värma upp Thundermother och Liv Sin heter Demiurge och de kommer bland annat från Laholm. Bandet består av Robert Elmberg på trummor, Jörgen Nilsson på gitarr, Marcus Eriksson på bas samt Michael Moqvist på sång och gitarr.

Om man vill köpa biljetter gör man det genom Ticster: https://www.tickster.com/sv/events/pccr7nxfhpppl27/2023-08-05/thundermother-live-and-loud