En så outsäglig lycka det är att läsa en bok man inte kan släppa. Att skynda sig hem till sin läsfåtölj, att längta efter att gå och lägga sig så man får läsa.

Den där känslan. Den när man prioriterar så förnuftigt. När man låter läslusten armbåga sig fram bland alla måsten och borde, och man inte har något val än att prioritera läsningen framför annat.

Det finns så många bra böcker i livet, men det är inte alla som är så bra att man envist låter dem ha företräde framför andra vuxna och viktiga saker. Eller sömn, för den sakens skull. Nackdelen är att en eller flera böcker därefter oundvikligen blir rebound böcker.

Agatha Christie i modern tappning

Nåväl, ni som inte redan läst Ruth Wares ”Kvinnan i hytt 10”, gör det och njut. Eller förfasas, kanske jag ska säga. Perfekt deckare i riktigt klockren Agatha Christie-stil, i modern tappning. Humorn har förvisso ersatts av klaustrofobi, men det är också det som gör att det absolut inte går att släppa den. Undrar om bokhandeln har kvällsöppet så jag kan minimera reboundeffekten och kasta mig över hennes andra bok?

Det finns så många bra böcker i livet, men det är inte alla som är så bra att man envist låter dem ha företräde framför andra vuxna och viktiga saker. Eller sömn, för den sakens skull.

Utdrag från förlaget Lind & CO:s hemsida:

Det skulle bli den perfekta resan. Ett lyxigt kryssningsfartyg och en pressvisning för att se norrskenet.

Det skulle bli en chans för journalisten Lo Blacklock att få en välbehövlig paus från ett kaotiskt liv: Bara några dagar tidigare har hon haft inbrott hemma trots att hon befann sig i lägenheten. Dessutom har hon och pojkvännen Judah problem.

Men det blir inte som Lo tänkt. Ett skrik väcker henne i natten. När hon rusar till fönstret ser hon hur en kvinna kastas ut från hytten bredvid. Men enligt passagerarlistan står den kabinen tom och ingen resenär ombord saknas.

Lo vet vad hon såg. Eller är hon så trött och mentalt instabil att hon kan ha misstagit sig? Är hon nu fast mitt ute på Nordsjön med en mördare … och vad hände egentligen med kvinnan i hytt 10?

Psst! Glöm inte att gynna din lokala bokhandlare eller bibliotek och hör om de har boken där.