Några som drabbats hårt av pandemin och dess restriktioner är kulturindustrin. Allt från skådespelare och musiker med inställda föreställningar och turnéer, till konstnärer med begränsade utställningsmöjligheter.

Då är det glädjande att höra att Konstrundan i Halland 2021 blir av den 13-16 maj som planerat! Njut av möjligheten! Tänk på avstånd, handhygien och att givetvis bara lämna hemmet om du är fullt frisk. Men ta tillfället i akt att upptäcka och njuta av den kreativa kraft som finns omkring oss.

Passa även på att spana in vilka förmågor som finns i Laholm med omnejd – kanske hittar du någon du vill nominera till Kirke Ralphs Stipendium 2021? Läs mer om stipendiet på Tekannan Förlags hemsida!

Frizon för en kaotisk hjärna

Jag har saknat att gå på konstmuseer och gallerier. Det må låta som ett i-landsproblem, och visst – någonstans kanske det är det också. Men samtidigt är det så mycket mer. Det är en frizon för en kaotisk, aldrig tystnande hjärna. En plats att fokusera och förundras.

Att i stilla rum gå runt och upptäcka, öppna nya dörrar i hjärnan. Tänk att stillhet vara fokuserad, vetgirig och nyfiken. Ta sig tid att studera något, att försöka förstå och vilja veta mer. Att se mer. Just det här att ta sig tid, det gör jag allt för sällan idag.

Vad konsten i själva verket speglar är icke livet utan betraktaren.

Oscar Wilde

Det scrollas så snabbt, tv-serier offras snabbt om de inte lockar direkt. Men där vill jag ta mig tid. Vissa utställningar och konstupplevelser har satt sig extra starkt, sådana som troligtvis kommer följa med en hela livet. Andra blir bortglömda. Somliga har jag missat – så länge jag tog jag möjligheten för given att jag inte gick på en hel del intressanta utställningar. Men saknade dem under det gångna året, det gjorde jag. Från sina väggar, piedestaler och alternativa upphängningar säger verken åt min ibland kaotiska och intensiva hjärna att hålla flabben. Och för en stund så gör den faktiskt det.

Jag hoppas vi är många som får chansen att njuta av Konstrundan i Halland i år!