Lägg fredagen den 21 och lördagen den 22 juni på ert minne. Lägg också lördagen den 20 juli på ert minne. Dessa tre dagar sätter Laholms kommun på festivalkartan på riktigt. I juni är det den årliga Midsommarrocken i Mellby och i juli är det premiär för Sandstock Festival i Mellbystrand.

Vi i Laholms kommun är sannerligen inte bortskämda med en massa musikevenemang. Det är verkligen på väg att ändras. På Mellbystrands Livescen har man redan varit i gång ett antal år och de har också haft världsstjärnor som Mikkey Dee, Liv Sin och Dregen hos sig. Till midsommarhelgen dyker det lokala bandet Steelwings upp och under helgen spelar också band som Lillasyster, Bullet och Volter. Hela 15 hårdrocksband kommer till scenen vid Mellby Horsepower i Mellby.

– Vi känner att det är årets stora sommarfest och något som folk kommer att minnas länge, säger en av arrangörerna Pierre Hansson och fortsätter:

Midsommarrocken i Mellby har hållit på i tio år och i år kommer arrangemanget växa till en festival.

– Det är en väldigt bra mix av olika stilar så vi tror att årets MIdsommarrock kommer att passa många.

Midsommarrocken startade för tio år sedan och från början var det ett privat evenemang för gårdsägaren Johan Almby. Efter hand har populariteten ökat och mer och mer folk har strömmat till. I år har det privata evenemanget ökat till en fullskalig festival över två dagar. Folk från hela södra Sverige kommer på besök och det har också inneburit att det har behövts en större logistik. Camping, mat och dryck är saker som man i år fått ta hänsyn till.

– Att vi går från en arrangör som arrangerar enskilda spelningar till att bli en fullskalig festival innebär förhoppningsvis att fler får upp ögonen för oss och att intresset ökar. Förhoppningsvis får också bokningsbolag upp ögonen för oss, säger Pierre Hansson.

Ett par kilometer från Mellby äger nästa festival rum; en månad senare. I Mellbystrand kommer Sandstock att arrangeras för första gången. Det är en festival som generellt vänder sig till en yngre publik mellan 16 och 25 år. I startlistan finns nationella storheter som Norlie & KKV, Lov1 och Göteborgs-rapparen Asme. Till skillnad mot Midsommarrocken så kommer Sandstock endast vara en dag, men det kommer bli en riktigt fin endagarsupplevelse i en unik festivalmiljö.

– Jag tycker att vi har ett stort utbud och vi är definitivt unika med vårt festivalområde, säger en av arrangörerna, Ludvig Persson.

Ludvig Persson ingår i en popgrupp från Laholms kommun som kallar sig för KarreV. Förutom Ludvig är också Jamie Nilsson med. De har också slagit sig samman med Karl-Johan Hedenström för att starta Sandstock. Festivalområdet kommer att vara vid Birger Pers väg i Mellbystrand och givetvis kommer även KarreV att uppträda vid festivalen.

– Vi har Sveriges längsta sandstrand. Det räcker väl med att säga det för att förstå, säger Ludvig och ler.

Åldergränsen för Sandstock är 16 år och arrangörerna vänder sig främst till den yngre generationen men Ludvig berättar att de också fått positiv respons från äldre.

– Många tycker att det är positivt att det händer saker i Mellbystrand, säger Ludvig och berättar att de sålt biljetter till så väl 40- som 50- och 60-åringar.

Förutom musiken på Sandstock så kommer även en beachvolleybollturnering att arrangeras och det kommer att vara runt 200 beachvolleylag.

– Även fast det är mycket som ska hända under festivaldagen så känns det lugnt. Det mesta är spikat och nu längtar vi bara tills det är dags, säger Ludvig Persson.

Om man vill köpa biljetter till evenemangen kan man göra det här:

Midsommarrocken 2024: https://www.tickster.com/sv/events/54vvcbdah8w78xm/2024-06-21/midsommarrocken-2024

Sandstock Festival 2024: https://ticket.vipmonkey.se/api/event-share/vipmonkey/1e0091fe-b4d1-453c-b3ec-3adf1aa1215a