Vårens primörer poppar upp nu, och först ut för mig är rabarbern. En enkel kaka, lite frasig i kanterna och mjuk i mitten, och fylld med rabarber!

Rabarberkaka

150 g rumsvarmt smör

3 dl socker

2 ägg

3 dl vetemjöl 

2 tsk vaniljsocker 

1 tsk bakpulver

3-4 rabarberstjälkar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Spänn ett bakplåtspapper i botten på en springform, och smörj botten och kanterna med smör.

Vispa smöret och sockret fluffigt.

Tillsätt 1 ägg i taget.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

Bred ut smeten i formen.

Skär rabarbern i 2-3 cm bitar och tryck ner i smeten.

Grädda mitt i ugnen ca 40-50 minuter.

Jag gillar när den är lite lös i mitten, när den kallnar så blir det som en mazarinfyllning.

Låt svalna en stund, tag sedan loss kanten på formen.

Servera ljummen med vispad grädde eller vaniljglass!