Vårens primörer poppar upp nu, och först ut för mig är rabarbern. En enkel kaka, lite frasig i kanterna och mjuk i mitten, och fylld med rabarber!
Rabarberkaka
150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3-4 rabarberstjälkar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Spänn ett bakplåtspapper i botten på en springform, och smörj botten och kanterna med smör.
Vispa smöret och sockret fluffigt.
Tillsätt 1 ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i formen.
Skär rabarbern i 2-3 cm bitar och tryck ner i smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 40-50 minuter.
Jag gillar när den är lite lös i mitten, när den kallnar så blir det som en mazarinfyllning.
Låt svalna en stund, tag sedan loss kanten på formen.
Servera ljummen med vispad grädde eller vaniljglass!