Gustava föddes 1906 på ett lite lantbruk i Veddige. Familjen flyttade till Halmstad där Gustava arbetade på Bissmarcks Blomsterhandel. När hon gifte sig med lantbrukaren Berndt Bengtsson blev hon ”bondmora” men efter några år, 1952, kom familjen som arrendatorer till Gästgivaregården i Hishult och de lämnade lantbruket för gott.

De trivdes med den nya sysselsättningen och satte bra fart på Gästgivaregården men när kontraktstiden gått ut, 1957, blev det inget nytt kontrakt.

Gustava och Berndt ville fortsätta som gästgivare i Hishult och de köpte dåvarande Folkets Hus i Hishult redan under tiden de arrenderade Gästgivaregården.

Folkets Hus byggdes om till det som blev Hishults Nya Gästgivaregård och kunde öppna 1957. Nya Gästis, som det kom att kallas fick en snabb utveckling främst med Gustava som den drivande parten och man byggde ut en festvåning som lockade stora kalas, bröllop och begravningar. De stora julborden lockade folk inte bara från Hishult utan från Halland, Småland och Skåne. Berndt gick bort redan 1963, men Gustava fortsatte att driva Nya Gästis själv fram till 1973 då sonen Göran tog över. Trots att Gustava officiellt pensionerade sig så deltog hon ofta i verksamheten upp i hög ålder. Hon gick bort 1985. 

2020 gjordes en utställning på Rådhuset om kvinnliga entreprenörer i Laholm från förr och nu. Utställning var ett samarbete mellan Föreningen Gamla Laholm, MacMedia, SFI-utbildningen vid Campus Laholm och Winnet Laholm. Texterna sammanställdes av Nils Danred och elever från SFI bidrog genom intervjuer och textunderlag.