I sommarens nummer av Magasin Laholm finns ett Quiz a la Guldveckan där frågorna handlar om den vecka då företag(are) i Laholms näringsliv prisas. Guldkvällen, som nu blivit guldvecka, är Offensiva laholms arrangemang för att hylla det goda företagsklimatet och lyfta fram duktiga företagare och förebilder.

Överst ser ni en bild på frågorna som är publicerade i Magasin Laholms sommarnummer 2021. Nedanför den kommer alla frågor och svar. Det blir roligare om du försöker svara på frågorna utan att tjuvkika på svaren. Du hittar ledtrådar och mer på www.guldkvallen.se.

Hur många priskategorier finns?

1. 4 st

X. 8 st

2. 6 st

Vid Offensiva Laholms Guldvecka presenteras sex priser. Årets Nykomling, Årets Landsbygdsföretagare, Årets Entreprenör, Årets Hållbara Företag, Årets Profil och Årets Företag.

I vilket land befinner sig en av vinnarna?

1. Island

X. Norge

2. Spanien

Årets Företag blev Expendo, där ägaren Gudjón Haldorsson bor på Island.

Vad gör Årets Nykomling?

1. Tillverkar uterum

X. Film och media

2. Handel

Årets Nykomlingar som det blev detta året genom Axel och Martin arbetar med media och film. Det är för övrigt dessa killar som gjort årets nomineringsfilmer som ni kan se här https://www.youtube.com/channel/UCDEQDW7DqoMCMJ2z2zkbYtw/videos 

Vad är #11kaffe?

1. Ett instagramkonto

X. Ett företag

2. Facebooksändningar

#11kaffe är det namn och hashtag som Årets Profiler Maggan och Peter använt vid sina över 365 ”corona”-sändningar på Facebook.

Vilket yrke och fritidsintresse har en av årets profiler?

1. Polis och musiker

X. Sotare och golfspel

2. Bonde och musiker

Årets prisutdelning bjöd på inte mindre än tre profiler, varav en av dem Kristian Nilsson till yrket är polis och på fritiden sjunger han i olika band och konstellationer. 

Vilka var det som kom till prisutdelningen på cykel?

1. Årets Hållbara Företag

X. Årets Nykomling

2. Årets Entreprenör

Årets Entreprenörer Elisabeth och David blev ”lurade” av sin arkitekt att möta dem vid husbygget för att diskutera byggdetaljer, intet ont anande tog de cyklarna till detta möte som går att se på livesändningen av Årets Entreprenör https://www.facebook.com/offensivalaholm/videos/132169415546069

Var finns Årets Landsbygdsföretagare

1. Skottorp

X. Skogaby

2. Skummeslövsstrand

Precis som namnet tyder på så återfinns Årets Landsbygdsföretagare, Jerry Nilsson och hans Skottorps Bygghandel i Skottorp.

Vilken kategori vann Skogaby Lantbruk?

1. Årets Företag

X. Årets Landsbygdsföretagare

2. Årets Hållbara Företag

Ja, lite lätt trott att lantbruk = Landsbygdsföretagare, men så är inte fallet i år. Skogaby Lantbruk är vinnare av Årets Hållbara Företag.

Vad heter området som Årets Företag etablerat?

1. Allarp

X. Alnarp

2. Axelstorp

Alla tre A:na står för trevliga platser, i detta fall är dock rätt namn Allarp som är området i utkanten av Skummeslövsstrand där Årets Företag håller på att etablera en ny liten småstad.

Vad gör en ”trailrunner”?

1. Kör långtradare

X. Springer på stigar

2. Åker tåg

Av Årets Entreprenör fick vi lära oss att någon som utför trailrunning springer på stigar, vilket är en populär och växande community.

Vad kan man göra hos Årets Hållbara Företag?

1. Bo på lantgård

X. Musta sina äpplen

2. Klappa alpackor

När Josefine på Skogaby Lantbruk insåg att ingen annan tog hand om alla dessa äpplen runt omkring oss, beslutade hon sig för att själv starta ett musteri där det i dag mustas många goda äpplen.

Vilken sorts företag driver Årets Landsbygdsföretagare?

1. Färgbutik

X. Byggvaruhandel

2. Trädgårdsmästeri

Vet man vad Årets Landsbygdsföretagares företag heter så vet man också vad de sysslar med, eller vad säger ni när ni hör Skottorps Bygghandel.

Hur tar sig prisutdelarna runt till vinnarna?

1. Med limousine

X. Med elcykel

2. Med polisbil

Alla tre färdsätten har varit med i årets firande, men just prisutdelarna har glädjen att glida runt i en äkta limousin tillverkad i Laholm av Nilsson Special Vehicles.

Vem av vinnarna är det som fäller en glädjetår?

1. Årets Nykomling

X. Årets Entreprenör

2. Årets Profil

Av tradition har just Årets Profil blivit en kategori där det gärna kommer en liten glädjetår, så även i år där det var Kristian Nilsson som bjöd på lite svaj på rösten och en tår i ögat.

Vill ni se prisutdelningarna och glädjas med årets vinnare kan ni se dem här https://www.facebook.com/offensivalaholm