För att få ut det mesta möjliga av en “från topp till tå”-upplevelse känns det som en god idé att börja inifrån.

Det vore förargligt om man satsade på en massa härliga och resultatrika upplevelser och fortfarande utstrålade stress eller något annat störigt, och således inte kunde njuta av sitt uppdaterade yttre. Därför inleder jag dessa upplevelser med att prova på rei-ki healing hos Carlin Healing.

Caroline Lindkvist har en bakgrund inom barnomsorg och vården, där patienter har alltid varit trygga med henne och anförtrott sig. Hon tror att det är den bakgrunden som idag gör att hon har lätt för att bryta ned svåra ämnen. “Vi har roligt ihop ibland”, säger Caroline om sina sessioner. “Det måste inte vara så allvarligt.”

En gyllene medelväg

När hon bara hade ett år kvar på utbildning som förskollärare dök hon på en annons om att utbilda sig inom reiki healing, Holy Fire. Hon kände genast att det var det här hon skulle göra. Det var så här hon skulle använda sin förmåga på bästa sätt. “Jag tror inte på någon quick fix, men det här är en gyllene medelväg”, menar Caroline när vi samtalar.

Hon har faktiskt flest manliga kunder, vilket hon ser som väldigt positivt. Oftast är det vanligare med kvinnor inom alternativmedicin. “Det är så nyttigt när män vågar prata om att de mår dåligt.”

https://www.carlinhealing.se/

“Jag tror inte på någon quick fix, men det här är en gyllene medelväg.”

Sambon har lite varit “ett socialt experiment”, skojar hon. Bland annat kunde hon genom intensiv healing påskynda återhämtningen efter en smärtsam magoperation. I bland annat Norge, USA, Storbritannien och Nya Zeeland använder den västerländska medicinen sig av healing inför och efter operationer. De har anställda som arbetar med just detta. “Det är synd att vi i Sverige inte får kombinera västerländsk medicin med alternativmedicin.”

“Det är så nyttigt när män vågar prata om att de mår dåligt.”

Lindrande värme

Onekligen. Just nu är jag dock glad över så nära som i Vallberga kunna prova denna upplevelse. I Carolines sobert inredda mottagningsrum lägger jag mig till rätta på bänken.

Varma händer mot ett bultande huvud. En subtil doft av rökelse, medan trafikljuden utanför tonar bort. Jag är nu helt och hållet inne i mitt eget huvud. Det är märkligt och visar sig vara en ganska mäktig upplevelse. Och då har vi ändå bara börjat.

Detta är ett av de fem företag jag besökte i reportaget Från topp till tå. Läs de övriga fyra här:

Slå dig ned i solstolen

Manuelas fothälsoklinik

Manikyr som tål ur och skur

Lily Nails

Hudvård från havet

Beauty Point

Det sociala och kreativa

Hair by Fanny