När det gick ut en förfrågan till laholmarna om deltagare till tv-programmet Halv åtta hos mig kom det in mängder av förslag. De fyra som TV4 valde ut, efter intervjuer, och som vi får se i programmet vecka 46 är Peter Bengtsson, Patricia Schön, Karin Håkansson och Tirtha Rasaili.

– Jag vet inte vem som tipsade om mig, men kul var det säger Tirtha.

Inspelningen gjordes i våras och det blev en intensiv vecka för de inblandade. Fyra dagar med nya människor, mycket spänning och hemlighetsmakeri, lång väntan mellan varven, mycket fniss och skratt. En middag i tv-rutan tog nästan hela dagen att filma. Filmteamet skulle vara med under alla moment. Så en del fick göras om, om och om igen. 

– Att gå på middagsbjudning hela veckan är ganska trevligt, men man blir ju trött, förklarar Peter Bengtsson.

– Vi var så trötta att vi inte visste vad vi gjorde, men det var väldigt roligt, en riktigt kul upplevelse, fortsätter Karin

– Vi var väldigt fnittriga och blev tillsagda att vara tysta, säger Patricia skrattande.

Deltagarna har inte fått se programmet i förväg så de har ingen aning om hur det klippts så de undrar lite ”vad sa jag nu för nåt”… Men de sa bara snälla saker, det var de säkra på. Och de upplevde själva att de tog på sig rollen som laholmsambassadörer.

– Vi känner oss så där ”laholmshärliga”, så hoppas det går fram i rutan, säger Peter.

Matintresset

Menyn de skulle laga fick de lämna in två månader i förväg så det är en lång process från uttagning via inspelning till tv-sändning. Nu undrar man ju lite om alla har ett genuint mat­intresse? Men inte direkt, de säger att de alla är såna som skjuter från höften. Däremot är det mycket närproducerat och laholmskt. De gillar mer helheten och det middagen resulterar i med härliga stunder och goa möten.

Vad bjuder de på för mat? Peter plockar in trädgården, Patricia älskar vilt, Karin satsar på festen och Tirtha har en nepalesisk twist. 

Nya matäventyr

Vecka 46 sänds programmet och då får vi alla uppleva en del av det roliga. Och även om det är ett underhållningsprogram så lär vi också få se vem som vinner. 

De flesta av deltagarna kände inte varann sen tidigare, men efter den här roliga veckan är de sugna på en fortsättning, att göra mer tillsammans. Vi får se vad som händer men nu spånar de på nya matäventyr… 

Publicerat i Magasin Laholm vinter 2019.