Det känns som och är väldigt länge sedan jag uppdaterade Magasin Laholm. Idag är det dags och jag tänkte berätta för er hur mitt liv i Laholms kommun varit sedan senast jag skrev här. För det första så har jag jobbat intensivt och mycket med en bok som just nu ligger hos ett förlag. Det är en sann dröm och definitivt på min ”bucketlist” att få ge ut en bok. Den är ju inte ute ännu, men förlaget har accepterat mitt manus och vill ge ut den som bok, ljudbok och e-bok. Fett! Förhoppningsvis kommer den ut till sommaren och eftersom den handlar om rockgruppen Steelwings hoppas jag verkligen att den är ute till Time to rock i Knislinge som hålls i början av juli 2024. Steelwings är ju bokade att spela på den festivalen.

Hur som helst. Många pratar om att skaffa vuxenpoäng. Det är vuxenpoäng och göra ditten och datten. Jag har börjat samla på mig pensionärspoäng istället. Jag har inte skrivit här sedan i somras så jag har också haft lite tid att göra annat. Melodikrysset är en sådan grej som, i min värld, ger pensionärspoäng. Jag älskar Melodikrysset och har gjort det så länge jag kan minnas. Har du liksom jag Duo-appen när du spelar På spåret? Jag har och alla måste delta aktivt och det måste vara helt tyst så att man kan höra alla kluriga ledtrådar. I går fick jag 33 poäng i en ganska klurig tävling. Min yngsta dotter och hennes pojkvän tyckte att jag var ”gubbig”. Jag tog det som en komplimang och svarade; ”Tack!”. Jag antog att de med gubbig menade att jag var oerhört smart och bildad.

Jag har också ”levlat” upp i vuxen- eller pensionärspoäng. Härom veckan körde jag inom en stor butik som har det mesta. De har även utrustning till att utfodra småfåglar under vintern. För 600 kronor fick jag ett startpaket med fågelbord, fröer och talgbollar. Det vimlar av fåglar runt bordet och i fönsterkarmen har jag ett block där jag skriver upp vilka matgäster som kommer. Det är mycket intressant och avkopplande att stå med lördagskaffet i handen och spana in fåglarna. Idag ska jag linda in stolpen till fågelbordet med granris. En kompis till mig sa att det skulle vara bra eftersom de då kunde gömma sig i riset och på så vis bli fler runt bordet.

Om ni noterar den odlingslådan som står framför mitt fågelbord kan jag kommentera den också. I den har jag satt tulpanlökar och det ska bli mycket intressant att se hur det kommer se ut till våren…men jag spelar inte boule ännu.

Nu har jag uppdaterat er om mitt laholmsliv, men det var inte bara därför jag skrev. Jag tänkte också berätta för er att jag hoppas att ni håller ögonen öppna och besöker Magasin Laholm med jämna mellanrum framöver. Jag har nämligen en del idéer till reportage som jag tänkte köra igång. Håll utkik. Snart kommer intressanta reportage från mig. Had et gott så länge så ses vi.