Träden har dignat av äpplen i år. När man har ätit, gjort äppelmos m m så finns det ändå kvar äpplen. Då bakar jag en äppelkladdkaka, som är försvinnande god! Perfekt till helgen!

Äppelkladdkaka

3 ägg

3,5 dl socker

200 g smält smör

3 3/4 dl vetemjöl

1.5 msk vaniljsocker

3 tsk kanel

100 g vit choklad

3 äpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Vispa ägg och socker fluffigt, häll i det smälta varma smöret.

Blanda i mjöl, vaniljsocker, kanel och den hackade chokladen. Blanda ihop allt.

Riv äpplena (med skal) på den grövsta sidan på rivjärnet och blanda ner det i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25-35 minuter, beroende hur kladdig du vill ha den. Jag gillar när det är kladdigt, så för mig blir det 25 minuter.

Serveras med vispad grädde eller youghurt med lite kanel på.

Lycka till!