Tomatpajen som är mer som en tomatgalette eller tomatflarn. Innehåller inte de vanliga ingredienserna som ägg och mjölk/grädde. Denna blir tunnare men ack så god. Lite salt och frasig, passar till ett glas bubbel!
Gör så här!
Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g smör (kallt), 1-2 msk vatten, 1 tsk salt.
Lägg allt i en matberedare och kör ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ingredienser till fyllningen:
2 gula lökar, 1-2 vitlöksklyftor, ca 15 cocktailtomater, 1/2 burk tapenade på svarta oliver, timjan, parmesanost.
Under tiden: lökarna skalas och skivas, 1-2 vitlöksklyftor skalas och hackas fint. Fräs i lite smör till löken mjuknar. Dela cocktailtomaterna.
Tag ut degen från kylen och tryck ut den i en smord form, ev en springform med ett spänt bakplåtspapper.
Förgrädda pajskalet i ca 20 minuter.
När pajskalet är klart, tag ut och bred 1/2 burk tapenade i botten, lägg på den mjuka löken, lägg på de halverade tomaterna, krydda med timjan och riv lite parmesan över.
Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.
Servera med en sallad och ett glas öl – eller ett glas bubbel..
Lycka till!