Tomatpajen som är mer som en tomatgalette eller tomatflarn. Innehåller inte de vanliga ingredienserna som ägg och mjölk/grädde. Denna blir tunnare men ack så god. Lite salt och frasig, passar till ett glas bubbel!

Gör så här!

Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 125 g smör (kallt), 1-2 msk vatten, 1 tsk salt.

Lägg allt i en matberedare och kör ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

Ingredienser till fyllningen: 

2 gula lökar, 1-2 vitlöksklyftor, ca 15 cocktailtomater, 1/2 burk tapenade på svarta oliver, timjan, parmesanost.

Under tiden: lökarna skalas och skivas, 1-2 vitlöksklyftor skalas och hackas fint. Fräs i lite smör till löken mjuknar. Dela cocktailtomaterna.

Tag ut degen från kylen och tryck ut den i en smord form, ev en springform med ett spänt bakplåtspapper.

Förgrädda pajskalet i ca 20 minuter.

När pajskalet är klart, tag ut och bred 1/2 burk tapenade i botten, lägg på den mjuka löken, lägg på de halverade tomaterna, krydda med timjan och riv lite parmesan över.

Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter.

Servera med en sallad och ett glas öl – eller ett glas bubbel.. 

Lycka till!