En soppbas som man häller över: köttbitar, stekta grönsaker eller bara som den är.

Toppa med gräddfil och persilja, dill eller annan krydda.

Ett jättebra recept när det ska gå snabbt!

Det går utmärkt att använda tomatsåsen som finns i tidigare recept som bas i denna soppa, annars tar man  2 burkar passerade tomater a’ 400 g.

Ingredienser till 4 portioner:

1 gul lök, lite smör, svartpeppar, 2 burkar passerade tomater a 400 g.

1 dl vatten, 2,5 dl matlagningsgrädde, 2 hönsbuljongtärningar, 1 krm strösocker.

Gör så här: skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. 

Låt soppan koka någon minut, smaka av med lite socker.

Inför servering:

Fräs lite grillad kyckling, 1 äpple i tärningar i lite smör. Krydda med 1 msk curry, 1/2 tsk salt.

Lägg 2 msk av röran i varje tallrik, slå över soppbasen och dekorera med persilja!

Klart!