Mustig och krämig gryta som jag alltid gör på hösten när äpplena dignar på träden och musten är hämtad från musteriet!
Gör så här till 4 portioner:
2 äpplen, urkärnade och skurna i större bitar
8 skivor bacon
8 kycklinglår (eller 3-4 filéer som skärs i bitar)
1/2 liter äppelmust
1 msk grovkornig senap
1 kycklingbuljongtärning
2 msk crème fraiche
Gör så här:
Stek äppelbitarna i smör tills de får lite färg. Tag upp och ställ åt sidan.
Vira en baconskiva runt varje kycklinglår och fäst med en tandpetare i trä. Stek i 10 minuter, vänd dem då och då så de får fin färg. Använder man kycklingfilebitar gör man samma sak, linda runt baconet och fäst.
Häll i musten, senapen och lägg i buljongtärningen.
Låt koka upp, sätt lock på grytan och låt puttra i 30-40 minuter.
Tillsätt crème fraiche och äppelbitarna. Rör runt och låt koka upp någon minut.
Klart!
Ät med kokt potatis, ris eller potatisstomp.
En bit bröd till som man kan suga upp den goda såsen med!

