Vill du jobba med oss för en mer hållbar värld?

Diab, största arbetsgivaren i Laholm, storsatsar för framtiden med världens största PET-extruder

Produktionen i Laholm är den största i Diab-koncernen, både i bredd av produktfloran och i antal medarbetare. Vi har ca. 70 olika tjänster både inom produktion och support. Vill man jobba på ett innovativt utvecklingsföretag i framkant finns det olika möjligheter inom produktion, teknik, kvalité, labb, underhåll, kök, service, utveckling, ekonomi, HR, logistik, planering m.fl.

Diab har ledande kompetens tillsammans med det bredaste utbudet av starka, lätta och smarta kärnmaterial. Idag är Diab en av världens största tillverkare av strukturella kärnmaterial, vilket är resultatet av alla våra fantastiska medarbetares gemensamma kompetens och innovation. Det är våra medarbetare som gör skillnad varje dag då de gör en enastående insats att omvandla problem till möjligheter och ständigt förbättra och utveckla verksamheten. Omvärlden och samhället har en hög förändringstakt och vi måste vara alltmer flexibla och anpassningsbara för att kunna vara en av spelarna i en bransch med snabb hållbarhetsutveckling.

Då vi har stort utbud av tjänster efterfrågar vi olika kvalitéer och egenskaper för att bygga dynamiska team där både individ och verksamhet utvecklas i samspel. Våra tvärfunktionella team är sammansatta för att lösa alltifrån dagliga problem till att utveckla nya flöden och automatisera verksamheten. Att driva produktion i ett högkostnadsland innebär att vi hela tiden måste ligga i framkant i både kompetens, produktivitet och innovation. Många av våra kunder har mycket precisa toleranser på sina produkter vilket ställer höga krav på oss att hålla våra löften med god kvalitet och service. Vi är mycket stolta över alla våra medarbetare som varje dag bidrar till att Diab är en av världens främsta kärnmaterialsleverantör.

Företagsbeskrivning

Diab är ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och säljer kärnmaterial till kompositkonstruktioner för bland annat fritidsbåtar, vingar till vindkraftverk och detaljer till flygplan, tåg, industriella applikationer och byggnader. Kärnmaterialen har en unik kombination av egenskaper såsom låg vikt, hög hållfasthet, isolationsförmåga och kemisk resistens. Diab startade för över 70 år sedan sin produktion av kärnmaterial i Halmstad som sedan flyttades till Laholm. Idag är återvinningsbara kärnmaterial de mest efterfrågade och på Diab strävar vi efter att vara marknadsledare inom PET-kärnmaterial. För oss innebär det att ha det lägsta koldioxidavtrycket, och att vara den bästa partnern för kunder som vill minska sitt koldioxidavtryck och förbättra återvinningen på sina produkter. 

Arbetsplatsen

Hos oss kommer du att bli en viktig del av ett team med branschledande kunskap och starkt engagemang för att göra våra kunders produkter mer konkurrenskraftiga och hållbara. 

För oss handlar framgång mycket om teamwork där varje individs bidrag har samma värde. För att nå våra gemensamma mål, måste vi alla jobba tillsammans, respektera varandra och använda vår kunskap. Som en del av Diab kommer du att vara en central del av morgondagens hållbara lösningar.

Ekonomi

Diab-koncernen omsätter ca 2 Mdr.

Ägarstruktur

Diab ägs 100% av Ratos AB. Ratos AB är ett svenskt private equity-bolag som grundades 1934 och är noterat på Stockholmsbörsen. 

Anställda

Diab är Laholms största arbetsgivare med ca. 300 medarbetare.

Diabs huvudkontor finns i Helsingborg med ca. 20 medarbetare.

Diab-koncernen globalt har totalt ca. 1 000 medarbetare med åtta strategiskt placerade tillverkningsenheter och 14 försäljningsbolag runt om i världen.

Mission och vision

Vår vision är att vara den ledande tillverkaren av strukturella kärnmaterial, och med dem, göra det möjligt för alla att skapa hållbara produkter och lösningar. 

Hållbarhet

På Diab tror vi på att göra skillnad i de stora frågorna som är viktiga för oss alla. Det är därför vi har gjort hållbarhet till en av våra främsta prioriteringar. 

Diab stödjer FN:s Hållbarhetsmål och har identifierat de områden där vi har störst inverkan. Jämställdhet, hållbar tillväxt, ansvarsfull konsumtion och produktion, att sänka CO2 utsläppen och god bolagsstyrning är alla relevanta områden för oss.

Som det första företaget inom kompositmaterial i världen har Diab en godkänd CO₂-reduktionsplan i enlighet med kraven i Science Based Targets Initiative. Vårt mycket tydliga mål i våra SBT är helt i linje med SDG nummer 13 – Climate Action.

Rekryteringsbehov

Vi söker alltid efter nya talanger i hela verksamheten. De närmaste åren är rekryteringsbehovet stort på process­operatörer, underhållstekniker och elektriker då vi växer och utvecklar och automatiserar vår produktion. 

Intresserad? Se alla våra lediga tjänster på: diabgroup.com/careers

Våra värdegrunder

• Säkerhet

• Pålitlighet

• Hög effektivitet

• Can do-inställning

Kontakt

HR-chef Diab Laholm Operation:

Malin Jonsson

malin.jonsson@diabgroup.com